De krullenkapper

Geschreven door Martine van der Deijl

De krullenkapper

Al sinds ik in Utrecht woon (en dat is inmiddels al heel wat jaren), ben ik hier op zoek naar een goede kapper. Dat is toch niet zo moeilijk, zou je denken? Inderdaad; in de binnenstad (en daarbuiten) struikel je over de kappers. En bij vele van hen heb ik een bezoekje gebracht.

Soms trof ik een kapper waar ik echt wel tevreden over was, maar ik bleef altijd verder zoeken. Mijn krullen gingen steeds weer hun eigen leven leiden, en dat was iets anders dan wat ik graag zou zien. En zo bleef ik maar zoeken en zoeken naar die ene kapper die wél begreep dat mijn haar de ene dag meer krult, anders krult, dan de andere dag. Na wat gespeur op internet - met als zoekopdracht ‘goede krullenkapper Utrecht’ - kwam ik uit bij kapsalon Ebony in het centrum van de stad. Eenmaal in de kappersstoel neemt eigenaar Mohamed alle tijd. Hij vraagt me wat ik nu van mijn haar vind (‘beetje droog’), wat ik anders wil (‘meer krullen’) en wat voor shampoo ik gebruik (‘van alles en nog wat’). Ik ben blij verrast; wat een aandacht voor mijn haar!

Puur natuur
Tijdens het haren wassen vertelt Mohamed bevlogen over de producten die hij gebruikt. Niet als verkooppraatje, maar uit pure passie. Ik word er helemaal enthousiast van en krijg het gevoel dat hij mijn krullen ‘begrijpt’. Ook niet zo gek, want hij vertelt me later dat hij de producten (met de naam Deheb, wat ‘goud’ betekent) zelf heeft ontwikkeld in Marokko. Hoe bijzonder is dat! De shampoo en conditioner (evenals alle andere verzorgingsproducten) zijn op basis van arganolie en 100% natuurlijk. Het zou je haar weer terugbrengen naar hoe het oorspronkelijk was. Maar ik heb wel vaker mooie beloften gehoord bij de kapper, dus eerst zien en dan geloven. En dat zien komt sneller dan ik had kunnen denken. Mohamed wast eerst de ene helft van mijn haar en kamt het door voordat hij de shampoo uitspoelt. Dit kammen doet hij om ervoor te zorgen dat de shampoo ook mijn hoofdhuid bereikt. Hetzelfde doet hij met de conditioner. Tussendoor mag ik steeds in de spiegel meekijken en vraagt hij of ik zie wat er gebeurt. En of ik dat zie! Doordat hij eerst de ene helft van mijn haar behandelt, kan ik duidelijk verschil zien. Alleen al door het wassen krult mij haar op, iets wat normaal niet gebeurt, zeker niet nadat ik het gekamd zou hebben (daarom kam ik mijn haar normaal gesproken nooit). Ook tijdens het knippen merk ik dat deze kleine, bescheiden kapsalon weet hoe ze met krullen om moeten gaan.
Resultaat: mijn haar ziet er gezond uit en ik heb eindelijk weer heel veel krullen.
Zou ik dan na mijn lange zoektocht mijn ideale krullenkapper gevonden hebben? Ik denk het wel!

Ook last van eigenwijze krullen?
Ga dan eens langs bij Mohamed en zijn collega Linda. Zij zorgen ervoor dat je met een goed gevoel én een goede coupe weer de deur uitloopt.

Ebony Hairstudio
Adres: Korte Jansstraat 10
3512 GN Utrecht
030 – 231 30 42
www.ebonyhairstudio.nl

Woon je buiten Utrecht, dan kun je de producten van Deheb online bestellen.
www.deheb.nl