Retro en vintage: dé horloge trend

Retro en vintage: dé horloge trend

Retro en vintage zijn nog altijd dé horlogestijlen. Een echt vintagehorloge is vaak klein, beschadigd, of in het geval van topmerken als bijvoorbeeld Rolex, vrij kostbaar. Gelukkig brengen veel horlogemerken gemoderniseerde heruitgaven uit van oude modellen. Zo krijg je het beste van twee werelden: de geliefde ‘oude’ stijl, maar met de techniek en materialen van 2017.

Helemaal van nu

Bij vintage en retro denk je aan vroeger, maar beide stijlen zijn zo hot als het maar zijn kan. Merken als Fossil, Henry London, Junkers Bauhaus, Renard en de re-issues van Philip Watch en Edox nemen je mee terug in de tijd. Maar ook designmerk Jacob Jensen produceert nog steeds de door de oprichter ontworpen series horloges als de Icon, Classic en Arc. En Festina bijvoorbeeld heeft een serie horloges uit 1948 opnieuw uitgebracht. Het model is beschikbaar in verschillende kleuren voor zowel heren (36 mm) als voor dames (29 en 20 mm). Ook horloges met klassieke stretchband vind je in deze collectie.

 

Heet van de pers

Zelfs het XXL-merk Kyboe! komt binnenkort met een New Classic-serie horloges (met een bescheiden 40 mm). Moderne horloges met een vette knipoog naar vroegere tijden. En ook TW Steel laat zich met de nieuwe Volante-horloges van een veel klassiekere kant zien dan we van het merk gewend zijn.

No time to waste

Op horloge.nl en horloge.be vind je alle genoemde modellen en meer. Dus waar wacht je nog op?